У 1956 році компанією Henkel AG & Co.KGaA в Дюссельдорфі (Німеччина) був виготовлений перший контактний клей ТМ Pattex. У більшості країн світу клей ТМ «Момент» і сьогодні відомі під назвою Pattex.

Клей ТМ «Момент» став народним продуктом і сьогодні тримає позиції і залишається якісним продуктом, на який можна покластися як професіоналам, так і звичайним споживачам. Матеріали мають міжнародні сертифікати ISO 14024, пройшли екологічну атестацію і відповідають вимогам екологічних стандартів.

Клей для плитки «Момент». Склад - цемент з мінеральними наповнювачами і органічними модифікаторами.

Призначений для облицювання керамічною і фаянсової плиткою (розмір не більше 30 × 30 см, водопоглинання більше 3%) міцних, що не деформуються підстав (бетон, цегла, цементно-піщані і цементно-вапняні поверхні). При облицюванні зовні будівель в клей для плитки «Момент» необхідно додавати емульсію Ceresit CC 83. Ефективний при використанні в якості вирівнюючого (штукатурного) шару при підготовці основи під облицювання.




Клей для плитки Еластичний «Момент». Склад - цемент з мінеральними наповнювачами і органічними добавками.

Призначений для облицювання міцних вертикальних і горизонтальних бетонних і цементно-піщаних поверхонь, керамічної і керамогранітної плиткою, а також плиткою з натурального та штучного каменю (крім мармуру та мозаїки), всередині і зовні будинків, в тому числі цоколів, терас, балконів, підлог з підігрівом.





Суміш «Момент Стяжка». Склад - суміш цементу з мінеральними наповнювачами і органічними модифікаторами.

Призначена для влаштування стяжок підлоги на жорсткій основі (товщина шару - від 30 мм). Стяжка може вкладатися на розділовий шар (гідро-, тепло-, звукоізоляція) - в цьому випадку товщину шару потрібно розраховувати залежно від жорсткості тепло- або звукоізоляційний матеріал і ступеня впливу механічних навантажень, але мінімальний шар повинен бути не менше 40 мм. Суміш також може застосовуватися для вирівнювання і ремонту існуючих бетонних і цементно-піщаних стяжок.





Суміш «Момент Рівна підлога». Склад - гипсоцементно суміш з мінеральними наповнювачами і органічними добавками.
Призначена для вирівнювання бетонних, цементно-піщаних і ангідритових підстав статі з наступним укладанням лінолеуму, ковроліну, ламінату, керамічної плитки, плит з ПВХ та інших полімерних покриттів в житлових, громадських, адміністративних будівлях, а також на об'єктах з малою інтенсивністю дії рідин. Суміш не застосовується в якості підлогового покриття.







Суміш для приклеювання пінополістиролу «Момент». Склад - суміш цементу з мінеральними наповнювачами і органічними добавками.

Призначена для наклеювання пінополістирольних плит на вертикальні і горизонтальні поверхні як тепло- і звукоізоляційний шар (стіни, підлоги і т.д.).